Bağırsak Mikrobiyomu ve Otizm Spektrum Bozukluğu Hong Kong’daki araştırmacılar, bağırsak mikrobiyomunun belirli bileşenlerinin hastalığın teşhisi için yeni bir yol sağlayabileceğini öne sürüyor. Bağırsak mikrobiyomu, hayvanların sindirim sistemlerinde yaşayan bakteri, mantar ve virüsler de dahil olmak üzere mikroorganizmaların toplamıdır. Otizm, otizm spektrum bozukluğu (ASD) olarak da bilinir ve yaşam boyu süren gelişimsel bir durumdur. Otizm, iletişim…
Hong Kong’daki araştırmacılar, bağırsak mikrobiyomunun belirli bileşenlerinin hastalığın teşhisi için yeni bir yol sağlayabileceğini öne sürüyor. Bağırsak mikrobiyomu, hayvanların sindirim sistemlerinde yaşayan bakteri, mantar ve virüsler de dahil olmak üzere mikroorganizmaların toplamıdır. Otizm, otizm spektrum bozukluğu (ASD) olarak da bilinir ve yaşam boyu süren gelişimsel bir durumdur. Otizm, iletişim kurma, etkileşim kurma ve bilgiyi işleme biçimini etkiler.
Araştırmacılar, 1 ila 13 yaş aralığındaki otizm spektrum bozukluğu olan ve olmayan 1.627 çocuktan alınan dışkı örneklerini analiz etti. Çalışmada, bağırsak mikrobiyomunun belirli bakteriyel ve bakteriyel olmayan bileşenlerinin otizm spektrum bozukluğuna katkıda bulunabileceği bulundu. Diyet, ilaç kullanımı ve diğer sağlık koşulları gibi ek faktörleri de dikkate alan araştırmacılar, otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda mikrobiyomun değiştiğini tespit etti.
Araştırmacılar, 31 farklı mikrop ve işlevi temel alan bir model oluşturarak tanıyı daha doğru hale getirdi. Bu bulgular, bağırsak mikrobiyomunun otizm teşhisinde önemli bir rol oynayabileceğini göstermektedir. Sonuçlar, Nature Microbiology dergisinde yayımlandı. Beslenme ve mide-bağırsak sağlığı konusunda uzman Dr. Elizabeth Lund, dışkı örneklerinin analizinin otizm teşhisine yardımcı olabileceği fikrinin heyecan verici olduğunu belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]