Global Energy Monitor’den Uyarı: “Daha Derin Sondaj” Uluslararası sivil toplum kuruluşu Global Energy Monitor’ün (GEM) yayımladığı “Daha Derin Sondaj” başlıklı rapora göre, dünya genelindeki petrol ve gaz üreticileri, küresel sıcaklık artışını 1,5 dereceyle sınırlandırma taahhüdüne rağmen, yeni sahalarında 2030’a kadar 4 kat artış yaşayabilirler. 20 Yeni Sahada Yatırım Kararı Rapor, küresel ısınmanın etkisiyle 2023’ün en…
Uluslararası sivil toplum kuruluşu Global Energy Monitor’ün (GEM) yayımladığı “Daha Derin Sondaj” başlıklı rapora göre, dünya genelindeki petrol ve gaz üreticileri, küresel sıcaklık artışını 1,5 dereceyle sınırlandırma taahhüdüne rağmen, yeni sahalarında 2030’a kadar 4 kat artış yaşayabilirler.
Rapor, küresel ısınmanın etkisiyle 2023’ün en sıcak yıl olmasına rağmen, en az 20 petrol ve gaz sahası için nihai yatırım kararı verildiğini ortaya koyuyor. Bu sahalardan çıkarılması planlanan petrol ve gaz miktarının 8 milyar varil eşdeğer petrol seviyesinde olduğu tahmin edilirken, bu miktar Avrupa’daki tüm bilinen petrol rezervlerine eşdeğer seviyede bulunuyor.
GEM’in raporuna göre, dünya genelinde 2030’a kadar petrol ve gaz şirketleri, 31,2 milyar varil eşdeğeri petrol bulunduran 64 yeni sahanın geliştirilmesi için nihai onay vermeyi planlıyor. Bu durum, geçen yıl nihai yatırım kararı verilen saha miktarının 2030’a kadar 4 katına çıktığı anlamına geliyor.
Küresel Petrol ve Gaz Çıkarma Takibi Proje Yöneticisi Scott Zimmerman, analiz sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, petrol ve gaz üreticilerinin yeni sahalar açma konusundaki ısrarlarının bilim tarafından desteklenmediğini vurgulayarak, bu durumun gezegenin taşıyabileceği sınırların ötesine geçilmesi anlamına geleceğini belirtti. Zimmerman, “Yeni petrol ve gaz sahaları açılamaz, aksi halde gezegen (iklim şartları açısından) kaldırabileceğinin ötesine itilmiş olur” uyarısında bulundu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]