Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Güncel Adana

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. 2024 Yılında Yatırım Dünyasında Parlayan Yıldızlar

2024 Yılında Yatırım Dünyasında Parlayan Yıldızlar

Güncel Adana Güncel Adana -
41

Bitcoin ve Altın Değerlenirken, Emtialar da Sürpriz Yükseliş Yaşadı

Bu yıl en çok konuşulan yatırım araçlarından Bitcoin yüzde 67.7 değerlenirken, altının ons fiyatı rekor üstüne rekor kırarak yüzde 16 yükseldi. Ayrıca gümüş, kakao ve kahve gibi emtialar da beklenmeyen şekilde yılın ilk döneminin yıldızları oldu.

ABD’de Teknoloji Şirketleri Yatırımcılarına Kazandırdı

2024, birçok yatırımcının yüzünü güldürdü. ABD merkezli Supermicro Computer yatırımcısına yüzde 234.7, Nvidia ise yılın ilk 13 haftasında yüzde 84 kazandırarak bütün endeksleri geride bıraktı.

Teknoloji Hisseleri Ralli Yaparken Yükselişe Geçti

Supermicro ve Nvidia, teknoloji hisselerinde yaşanan ralliden pozitif etkilendi. Goldman Sachs analistlerine göre ‘dünyanın en önemli hissesi’ olarak nitelendirilen Nvidia, 2.2 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük üçüncü hissesi haline geldi. Ayrıca Meta ve Micron da yapay zeka heyecanıyla teknoloji hisselerinde yükselişte öne çıkan hisseler arasında yer aldı.

Küresel Borsalarda Artan Değerler

Küresel borsalarda pozitif bir yıl yaşanırken, ABD’nin S&P500 endeksi yüzde 9.5 ve Nasdaq endeksi yüzde 9.8 yükselerek çift haneli getirilere yaklaştı. Önde gelen kripto para birimi Bitcoin ve diğer kriptolar da yükseliş göstererek 1.3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.

İlgili Yazılar